Eerdere evenementen

Selectie van publieke lezingen

NVVL organiseerde in september 2021 een online inspiratiesessie over informatie op het etiket. Ik sprak er over het wetenschappelijke perspectief op het grensvlak tussen verleiding en misleiding.


De online Meet Your Expert in april 2021 stond in het teken van mijn onderzoek en de diverse onderzoeksactiviteiten binnen het Food Claims Centre Venlo.


Tijdens het PASfestival 2019 gaf ik een lezing over voedingswetenschappen en levensmiddelenrecht, onder andere over of je claims op verpakkingen wel kunt geloven.


Als genomineerde mocht ik in mei 2019 tijdens de uitreiking van New Scientist Wetenschapstalent 2019 presenteren over mijn onderzoek: De kloof tussen voedingswetenschappen en levensmiddelenrecht.


Met een biertje in de kroeg praten over wetenschap: Pint of Science organiseerde in mei 2019 een avond over het Gezonde Menu van Morgen in Maastricht. Hier verzorgde ik een lezing over voedselverpakkingen, claims en het onderliggende wetenschappelijke bewijs: Kun je een voedselverpakking geloven?


In november 2018 organiseerde Psychology Unwrapped een avond over het thema ‘Nutrition & Mental Health’ in Maastricht. Als panellist besprak ik voedings- en gezondheidsclaims op mentale gezondheid en het onderliggende wetenschappelijke bewijs.


Bij de opening van de Dutch Agri Food Week 2018 in Venlo verzorgde ik de lezing: ‘Voedingswetenschappen, nu en in de toekomst’


In juni 2018 organiseerde Science Café Wageningen een avond over voeding en gezondheid. Hierbij vertelde ik over voedingswetenschappen en levensmiddelenrecht: Can you trust the food label?


Bij het NWO festival Bessensap in 2018 mocht ik over mijn onderzoek presenteren: Kun je een voedselverpakking geloven?


Tijdens het Health Technology Event in Zeist (mei 2018) vertelde ik over de mogelijkheden om verpakkingen te gebruiken om gezondere keuzes te maken.


Bij netwerk event Connected in Venlo in april 2018 sprak ik over Gezonde voeding: ontwikkelingen in voedingswetenschappen en recht.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Selectie van wetenschappelijke bijeenkomsten

De jaarlijkse NUTRIMdag 2020 stond in het teken ‘wetenschap als mening’. Dit thema greep ik aan om te laten zien waarom gezondheidsclaims niet slechts ‘meningen’ zijn, maar ze helaas niet het volledige verhaal vertellen over het maken van gezonde voedselkeuzes.


Tijdens de studiemiddag ‘Levensmiddelenrecht en Wetenschap’ van de NVLR in Amsterdam in juli 2020 verzorgde ik de lezing ‘Risicobeoordelingen: eisen en ontwikkelingen’.


In januari 2020 verzorgde ik de lezing Animal-free strategies in food safety & nutrition bij ILSI’s Annual Meeting and Science Symposium in San José (Costa Rica).


Samen met Dr. Röttger-Wirtz organiseerde ik de workshop Researching Personalised Health @ UM voor UM onderzoekers die zich richten op het onderzoeken van personalised nutrition & personalised health.


Tijdens de 5th International Scientific Conference on Cultured Meat in Maastricht in oktober 2019, nam ik zitting in het panel over wet- en regelgeving.


Over The main innovations of the revised rules and their implications – Risk assessment methods verzorgde ik een lezing tijdens de workshop Science, transparency and independence – the revised rules on EU risk assessment on food and EFSA die in juni 2019 werd georganiseerd in Brussel (België).


Bij de 4th Conference on Food Law and Policy: Food Safety and Technology Governance in Taipei (Taiwan) in mei 2019, verzorgde ik de lezing Towards more synergy between nutritional sciences and food law in ensuring safe and healthy foods: the role of scientific evidence in European food assessments.


De presentatie Scientific assessments in European food law: making it future proof verzorgde ik tijdens de 1st GHI World Congress on Food Safety and Security in april 2019 in Leiden.


In Venlo werd in juni 2018 wederom de Healthy Nutrition Conference georganiseerd, waar ik een lezing verzorgde getiteld Health benefits of foods: how to communicate it?


In juni 2018 gaf ik een lezing tijdens het 1st International Congress on Food Supplements Safety and Compliance in Wenen (Oostenrijk), getiteld Health claims affecting consumer decisions and new product development.


Tijdens de Risk Assessment Research Assembly georganiseerd door EFSA in Utrecht in februari 2018 presenteerde ik samen met mijn collega Dr. Vrolijk The relevance of 90-day toxicity studies in risk assessment.


De eerste Summer School on Food, toxicology and EU law, die ik organiseerde in samenwerking met diverse collega’s, vond in juli 2017 plaats in Venlo.


In juni 2017 werd de Healthy Nutrition Conference georganiseerd in Venlo, waarvoor ik was uitgenodigd om een presentatie getiteld Health claims on foods – when can you use them? te verzorgen.


Tijdens het 13th Congress of Nutrition (CONU) in Belgrado (Servië) in oktober 2016 mocht ik twee lezingen geven, getiteld Demanding safe foods – Safety testing under the Novel Food Regulation en Active ingredients leading in health claims on functional foods.