Radiofragmenten

In ons artikel lieten Rick Schifferstein, Mailin Lemke en ik al zien dat lang niet alle termen op voedselverpakkingen een eenduidige betekenis hebben. Dat is juridisch zo, maar geldt ook voor de interpretatie door de consument. Ik vertelde er over bij het programma Nieuwe Feiten op de Vlaamse radio.


Voedingssupplementen met onder meer kruiden die je zouden beschermen tegen vervuiling. Het zorgde voor nogal wat discussie over wat je nu eigenlijk mag zeggen over de effecten van kruiden, zogenaamde botanicals. Ik reageerde bij NPO Radio 1.


Bij De Nieuws BV mocht ik in de zomer van 2020 over ‘de vondst van mijn leven’ in gesprek met Patrick Lodiers: mijn verbazing over gezondheidsclaims en mijn fascinatie voor voedingswetenschappen & levensmiddelenrecht.


Het opiniestuk over voedselverspilling en Corona in de Telegraaf was aanleiding voor een item in het programma Nieuwsweekend bij Omroep Max op NPO Radio 1. Vanuit de woonkamer lichtte ik het stuk van Madhura Rao en mijzelf toe.

Radio vanuit de woonkamer!

Naar aanleiding van de finale van New Scientist Wetenschapstalent 2019, schoof ik samen met twee andere genomineerden aan bij Spraakmakers van NPO Radio 1. In deel 2 van de uitzending vertelde ik meer over mijn onderzoek.


Hoe kun je nu kritisch een verpakking lezen? Tijdens lunchshow Het Beleg op RTV Maastricht (vanaf 55:00 minuten in het fragment) besprak ik dit met presentator Sjors Abeling.


Zondag 7 mei 2017 was ik te gast bij L1’s Interview- en discussieprogramma De Stemming, om te praten over het gebruik van voeding als medicijn.


De makers van het Amerikaanse Super Human Radio lazen ons artikel over internationale wet- en regelgeving over voedings- en gezondheidsclaims en wilden met mij van gedachten wisselen over verschillen en overeenkomsten tussen de Amerikaanse en Europese voedselveiligheidsautoriteiten.