Media

In het tijdschrift OrthoFyto schreef ik over de resultaten van ons literatuuronderzoek naar de effecten van voedingsstoffen bij chronische inflammatoire longziekten.


De Observant schreef een mooi stuk over het UM Societal Engagement Event.

Schermafdruk 2018-12-03 16.19.48


Tijdens het eerste UM Societal Engagement Event op 27 november 2018 gaf ik een workshop over bloggen als onderzoeker én ik mocht de dag voorzitten!

hosting2711


Freakshakes, moeten ze verboden worden?! EditieNL interviewde me in november 2018 over deze Instagram trend!


Als genomineerde in de categorie ‘Knappe Koppen’ mocht ik 15 november aanwezig zijn bij de VIVA400 uitreiking in Amsterdam!


Vrouwen ‘empoweren’, één van de dingen waar ik me hard voor maak. Hiervoor lanceerden we het netwerk FEM! binnen de UM!


Wat is gezond? Praktijk Magazine wijdde hier het gehele magazine aan en interviewde mij over gezond eten!


Mag je zomaar gezondheidsvoordelen claimen op de verpakking? Gezond Idee (MUMC+) publiceerde een interview met mij op hun blog!


Welk onderzoek ik graag zou willen doen, als ik alles zou mogen en kunnen doen? De Observant (het onafhankelijke weekblad van Maastricht University) interviewde me over mijn droomonderzoek.


Vork! journalist Michael Löwik schreef in editie 2, jaargang 5 over ons artikel waarin we beschreven hoe in huidige wet- en regelgeving van voedingssupplementen nu geen rekening gehouden wordt met eventuele lange(re) termijn consequenties van gebruik tijdens de zwangerschap.

Vork


In het juli/augustus nummer van VoedingNu 2018 word ik geïnterviewd over mijn passie voor voedingswetenschappen & levensmiddelenrecht!

VoedingNu


Verborgen verleidingen in de supermarkt. In het magazine Gezond Idee van Maastricht UMC+ wordt besproken hoe je hier mee om kunt gaan en ik vertelde hierin over hoe je een claim op de verpakking kunt interpreteren.


Op 31 mei werden de onderzoekslijnen van Maastricht University (the Centre of Healthy Eating and Food Innovation, HEFI en het Food Claims Centre Venlo, FCCV) in Venlo officieel geopend. Onder andere De Limburger en Omroep Venlo schreven hier over.


Hoe kun je nu kritisch een verpakking lezen? Tijdens lunchshow Het Beleg op RTV Maastricht (vanaf 55:00 minuten in het fragment) besprak ik dit met presentator Sjors Abeling.


Tijdens het netwerkevenement CONNECTED sprak ik over hoe je als ondernemer kunt omgaan met wet- en regelgeving rondom voedings- en gezondheidsclaims.

Dab3pzmW0AAZFgp


Als één van de sprekers op het Congres Health, Food & Technology op 30 mei in Zeist, werd ik geïnterviewd over voedings- en gezondheidsclaims.


Bij Radar Limburg is men op onderzoek uit gegaan hoe de wereld er in 2030 uit ziet. Ik werd geïnterviewd over de rol van Limburg in de ontwikkelingen in de voedingswereld. Het stuk is te vinden onder het kopje ‘Route 2030 Deel 2 (Februari 2018)’, onder ‘Voedselinnovatie’.


In februari mocht ik aanschuiven bij 1op1 van WijLimburg TV. In het interview gaat het niet alleen over mijn werk als voedingswetenschapper met mijn interesse in recht, maar ook meer over mezelf en mijn eigen achtergrond!

1op1-20180214-hr-013


De samenwerking met het MKB is één van de speerpunten van de Brightlands Campussen, zo ook die in Venlo. De leuke samenwerking met aspergeteler Teboza uit Helden werd beschreven in de Limburger.


Waar ik me in Venlo met het Food Claims Centre Venlo van Maastricht University mee bezig houd, werd in januari beschreven in een artikel in De Limburger!


In november verscheen een interview over het Food Claims Centre en mijn onderzoek in de nieuwsbrief van Brightlands.


TEDxVenlo had als thema ‘Get Unreal’ en ook ík mocht mijn kennis en visie over voeding & voedingsrecht delen op dit podium. Kijk de TEDtalk via YouTube!


In de september-editie van het vakblad EVMI staat een uitgebreid artikel over de opening van het Food Claims Centre Venlo.

2017-09-22 09.16.43


Tijdens de Zomerparkfeesten 2017 in Venlo organiseerde TEDxVenlo een Sneakpeek event, waarbij ik één van de pitches mocht verzorgen. De aftermovie vind je hier.


Voor het artikel ‘Voeding als imago’ in de zomereditie 2017 van Lekker Gezond sprak ik met journaliste Shirah Ipenburg over de wetenschappelijke inzichten in het effect van Instagram-posts op gezonde keuzes.


Naar aanleiding van mijn presentatie bij de Healthy Nutrition Conference werd ik geïnterviewd voor de Brightlands-nieuwsbrief, over claims op voeding en over mijn onderzoekslijn in Venlo.


Voor de Healthy Nutrition Conference, georganiseerd in Venlo op 29 juni 2017, werd ik geïnterviewd over voedings- en gezondheidsclaims. Het interview (in het Engels) is hier terug te lezen.


Zondag 7 mei 2017 was ik te gast bij L1’s Interview- en discussieprogramma  De Stemming, om te praten over het gebruik van voeding als medicijn. Luister het fragment hier terug.


Youth Food Movement Brabant organiseerde op 20 april 2017 de thema-avond ‘Mythbusters: gebruik jij je gezond verstand?’ in Helmond, waar ik de mythe mocht ontkrachten dat bedrijven alles over hun voedingsproducten mogen beweren.

YFM brabant 20 april 2017


Over mijn meest recente publicatie, over de effecten van voedingsstoffen op chronisch inflammatoire longziekten, werd dit persbericht uitgebracht door Maastricht University.


De regionale omroep L1 vroeg zich af hoe jonge onderzoekers naar de Nederlandse politiek keken, in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017. Ze maakten er deze korte reportage over.


Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is? Voor de Universiteit van Nederland mocht ik deze vraag beantwoorden in hun thema-avond over voeding. De opname is hier terug te zien!


Is een asperge gezond en wat mag je er dan allemaal over zeggen? In een interview met het magazine ‘Make a fresh start’ van aspergeteler Teboza uit Helden leg ik het uit.

C7sUWVhW4AEmTMV


Ook MKB’ers kunnen gezondheidsclaims gebruiken op hun voedingsproducten! Food&Nutrition kwam langs voor een interview over het Food Claims Centre Venlo. Lees het interview hier.


De dag na de verdediging van mijn proefschrift verscheen in de Leeuwarder Courant een kort nieuwsbericht: Friezin promoveert op voedingsstudie. Het nieuwsbericht is hier terug te lezen.


De makers van Super Human Radio uit Amerika hadden het artikel gelezen over internationale wet- en regelgeving over voedings- en gezondheidsclaims. Ze wilden graag met mij van gedachten wisselen over het verschil tussen de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit, de FDA, en diens Europese tegenhanger, EFSA. Het interview vind je hier terug.


Mijn onderzoek naar internationale wet- en regelgeving over voedings- en gezondheidsclaims werd beschreven door de website nutraingredients.com.