Media

Interviews en artikelen

Voor tijdschrift VMT schreef ik over recente ontwikkelingen (en knelpunten) in risicobeoordelingen voor voeding & levensmiddelenrecht, waarover ik eerder presenteerde bij de studiemiddag van de NVLR.


Om de veiligheid van voedingsstoffen en voedingsmiddelen aan te tonen, moeten soms dierproeven worden uitgevoerd. Hierover sprak ik Madhura Rao van FoodUnfolded.


Over hoe de Coronacrisis onze waardering van voedsel kan beïnvloeden en ons misschien anders na laat denken over voeding en voedselverspilling, schreven FCCV’s PhD kandidate Madhura en ik een opiniestuk in de Telegraaf. Het Engelstalige stuk werd geplaatst op FoodUnfolded.com.


Bekijk hier meer interviews en artikelen waar ik aan meewerkte.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Podcasts
Global Pills (2020)
Makkelijk Praten (2019)
Universiteit van Nederland (2016)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Radiofragmenten

Bij De Nieuws BV mocht ik in de zomer van 2020 over ‘de vondst van mijn leven’ in gesprek met Patrick Lodiers: mijn verbazing over gezondheidsclaims en mijn fascinatie voor voedingswetenschappen & levensmiddelenrecht.


Het opiniestuk over voedselverspilling en Corona in de Telegraaf was aanleiding voor een item in het programma Nieuwsweekend bij Omroep Max op NPO Radio 1. Vanuit de woonkamer lichtte ik het stuk van Madhura Rao en mijzelf toe.


Naar aanleiding van de finale van New Scientist Wetenschapstalent 2019, schoof ik samen met twee andere genomineerden aan bij Spraakmakers van NPO Radio 1. In deel 2 van de uitzending vertelde ik meer over mijn onderzoek.


Alle radiofragmenten zijn op deze pagina terug te luisteren.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Video’s

Tijdens het jaarlijkse ILSI congres in januari 2020 presenteerde ik het onderzoek van onze internationale werkgroep naar de mogelijkheden om in plaats van dierproeven, andere studies uit te voeren voor het aantonen van de veiligheid van voeding of de voedingswaarde.


Bij L1mburg Centraal vertelde ik in mei 2019 over mijn onderzoek en over de nominatie voor de top 5 van Wetenschapstalent 2019.


Bij TEDxVenlo sprak ik over hoe je voedings- en gezondheidsclaims kunt gebruiken om een gezonde keuze te maken.


Bekijk alle video’s via de link.