Onderwijs

Als universitair docent besteed ik ongeveer de helft van mijn tijd aan onderwijs en de andere helft van mijn tijd aan onderzoek. Over mijn onderzoek kun je meer te weten komen door middel van mijn blogs en wetenschappelijke artikelen, maar wat voor onderwijs ik dan geef? Op deze pagina vertel ik je meer over het onderwijs dat ik op dit moment verzorg.

University College Venlo

Binnen het bachelorprogramma University College Venlo ben ik verantwoordelijk voor diverse modules: op dit moment coördineer ik de core course Modelling Nature en de cursus Food Safety, maar ook de skills trainingen in Presentation Skills, Leadership Skills en de projecten Think Tank en Generative Interviewing. Ook ben ik als lid van de examencommissie actief bij University College Venlo, om de kwaliteit van het programma te borgen.

Health Food Innovation Management

Bij de master Health Food Innovation Management, verzorg ik lezingen over voedselveiligheid in het eerstejaarsvak Food and Ingredient Categories, Carrier Systems and Food Technology. Daarnaast ben ik betrokken bij het tweedejaars vak Health Foods: Scientific and Regulatory, waarbij ik de schrijfopdracht binnen dit vak over levensmiddelenrecht coördineer.

Thesissen

Diverse studenten zijn intussen afgestudeerd onder mijn begeleiding, of zijn hier mee bezig. Op dit moment begeleid ik drie studenten van de master Health Food Innovation Management tijdens het schrijven van hun masterscriptie. Eerder was ik betrokken bij 12 masterthesissen van dezelfde opleiding. Ook begeleidde ik zes studenten tijdens hun bachelorscriptie, voor diverse opleidingen aan de UM (waaronder University College Maastricht, Health Sciences en Biomedical Sciences).

Gastcolleges

Bij verschillende hoger onderwijs-instellingen in Nederland verzorg ik gastcolleges over voedings- en gezondheidsclaims, waaronder aan de WUR, Fontys Eindhoven en HAS Venlo. Daarnaast geef ik het gastcollege Introduction to Food Law bij Nyenrode Business University en verzorg ik jaarlijks de KidzColleges Weet wat je eet! bij Maastricht University.