Onderwijs

Als universitair docent besteed ik ongeveer de helft van mijn tijd aan onderwijs en de andere helft van mijn tijd aan onderzoek. Over mijn onderzoek kun je meer te weten komen door middel van mijn blogs en wetenschappelijke artikelen, maar wat voor onderwijs ik dan geef? Op deze pagina vertel ik je meer over het onderwijs dat ik op dit moment verzorg.

University College Venlo

Binnen het bachelorprogramma University College Venlo ben ik verantwoordelijk voor diverse modules: op dit moment coördineer twee cursussen (Modelling Nature en Food Safety), maar ook de skills trainingen in Presentation Skills, Leadership Skills en het project Interviewing. Ook ben ik als lid van de examencommissie actief bij University College Venlo, om de kwaliteit van het programma te borgen.

Health Food Innovation Management

Bij de master Health Food Innovation Management, verzorg ik een lezing over voedselveiligheid in het eerstejaarsvak Food and Ingredient Categories, Carrier Systems and Food Technology. Daarnaast ben ik betrokken bij het tweedejaars vak Health Foods: Scientific and Regulatory, waarbij ik de schrijfopdracht binnen dit vak over levensmiddelenrecht coördineer.

Thesissen

Diverse studenten zijn intussen afgestudeerd onder mijn begeleiding, of zijn hier mee bezig. Op dit moment begeleid ik vijf studenten van de master Health Food Innovation Management tijdens het schrijven van hun masterscriptie, evenals twee bachelorstudenten van de opleidingen University College Venlo en University College Maastricht.

Eerder begeleidde ik 17 HFIM-masterstudenten bij het schrijven van hun thesis. Ook begeleidde ik elf studenten tijdens hun bachelorscriptie, voor diverse opleidingen aan de UM (waaronder University College Venlo, University College Maastricht, Health Sciences en Biomedical Sciences).

Gastcolleges

Bij verschillende hoger onderwijs-instellingen in Nederland verzorg ik gastcolleges over voedings- en gezondheidsclaims, waaronder aan de WUR, Fontys Eindhoven en HAS Venlo. Daarnaast heb ik eerder gastcolleges Introduction to Food Law verzorgd bij Nyenrode Business University. Ook geef ik jaarlijks het KidzCollege Weet wat je eet! bij Maastricht University.